Tuesday, March 29, 2011

♥ luv UR sELf ♥

hyep2...post entry nie tyme tga serabot stdy educational psychology..huk2..alaa,esk an kuiz..mmg la study..ngeh3...

oohh,ye..ptt esk na kuiz la tido awal an...tapi actually baru abis bt note kecik..so,sambil2 search lagu..terjumpa la lagu nie..lagu perfect..


besh2...lirik die mmg besh..die suh kite hargai diri sendiri..mmg la kite imperfect an..tapi cube la hargai diri seadanya..terima la yerk..juz anggap diri kite perfect utk kita..mistakes,misunderstanding would happen again & again..dun worry..it juz a process of being matured and gaining experiences dear frenz..juz face it okeh..

by the way enjoy the song ya!!


video



*have a great life guys & guls..neva regret..u gain experiences that others wont get..juz live ur life & be happy that u r who u are..i'm glad dat u r ma frenz..^_^

Friday, March 25, 2011

p!Nk iz mA fAvouRytE..

hee..pink kan sinonim dgn ladies..& ia mmg faveret mira..suke2 sgt2...kalau bole na sume warna pink..mostly brg mira pn warna pink..hahah..mst korg tga gelak an..x bek2.. ^_^

actually ade byk warna yg mira suke ...pink,hijau pucuk pisang,oren cair,kelabu,biru laut,brown..tapi tempat pertama mst warne pink menang..num 2,warne brown n hijau...
kalau tyme secondary school,kwn ckp...peminat warna pink nie obsess...haa??mksdnya..sume die na warna pink..asal pink mst beli...(yet it is true..mmg pn...kdg2 x pntg pn..tapi sbb pink in colour..g je beli) n then,xd belajar igc..madam ckp..wrna pink nie menunjukkan keghairahan..ye ker??terkejut giler tyme dga..ps2 terus g search betul ke x..

berikut adalah keputusan nya..na tao wrne pink je ke na tao warna len skali???xpe2..mira bg pakej...kite tgk warna yg sering digemari yerk..


 Pink

Lambang kasih sayang (unconditional love), kelembutan, sensitiviti, kewanitaan, kemanjaan
•Sifat negatif –keanak-anakan, kurang matang, penghargaan-kendiri rendah, mudah berubah-ubah.
•Terlalu banyak pink boleh merendahkan semangat, lemah, lesu, rapuh.
•Sering memerlukan rasa disayangi, perlindungan, perlu layanan istimewa, lebih suka kepada kehidupan dalam keadaan selamat dan tiada ancaman.
•Dicadangkan tidak memakai/menggunakan warna ini dalam situasi yang agak rapuh, tidak selamat, rasa terasing

Putih

Melambangkan kesempurnaan, ketulenan, kesucian,
kesegaran, kekuatan spiritual, keikhlasan, dan warna yang menyejukkan.
•Personaliti putih biasanya berpegang teguh kepada hal dan kepercayaan pada diri sendiri tetapi agak enggan membincangkan dengan orang lain.
•Mengutamakan apa yang penting kepada diri sendiri
•Individu yang memilih warna ini biasanya suka membuat pemerhatian terhadap orang lain dan kadang-kala cuba masuk dalam kelompok atau persekitaran tersebut tetapi melihat diri sendiri sebagai yang istimewa.
•Kadang-kala mereka berpura-pura menjadi pendiam dan pemalu untuk menunggu mereka diberi perhatian agar mereka boleh menyuarakan pendapat dengan lantang.
•Mereka memerhati orang lain dengan kritikal tanpa membuat mereka yang diperhatikan merasa dinilai

Hitam

Melambangkan kesugulan, kemurungan, kekeliruan, ketakutan, misteri, ‘negativity’ atau penyingkiran ‘negativity’.
•Personaliti ini boleh menjadi ahli statistik yang baik kerana mahukan kerja dibuat mengikut ketetapan dan selalunya tekun membuat sesuatu tugasan sehingga siap, dan mengutamakan kesempurnaan.
•Sifat –lebih suka menyimpan sesuatu perkara pada diri sendiri, tidak mahu diusik, meletakkan sempadan di antara dirinya dengan orang lain, menyimpan tenaga dalaman untuk membolehkan mereka mempertahankan emosi, tidak mahu orang lain mengambil kesempatan ke atas diri sendiri, agak ‘moody’
•Boleh membuat kerja dengan lebih baik dalam keadaan tertekan / tidak menggembirakan
•Pada kebanyakan orang, warna ini membuatkan mereka rasa selesa kerana dapat menyembunyikan diri daripada dunia luar

Coklat

Warna tanah yang diikaitkan dengan kestabilan dan konservatif
•Personaliti cokelat mempunyai stamina yang tinggi, sabar, tetap pendirian, sangat berhati-hati, cerewet, boleh diharap, bertanggungjawab, tidak terburu-buru, gigih
•Mereka kurang fleksible dalam sesuatu keputusan dan degil
•Dicadangkan memakai warna cokelat apabila bersedia untuk bekerja keras atau tugas besar, ingin merasakan bahawa perjalanan hidup anda stabil atau lancar.
•Tidak dicadangkan memekai cokelat jika tidak berminat untuk bekerja kuat dan sebaliknya bermain-main.

Kelabu

Dikaitkan dengan sifat yang berhati-hati dan sifat bertolak-ansur, kedamaian, kemahiran kawalan diri.
•Kadang-kadang agak kurang mahir untuk membuat keputusan dan bukan dari kalangan ‘happy-go-lucky’.
•Personaliti kelabu rajin bekerja tanpa mengharapkan balasan yang sewajarnya,mempunyai kebolehan yang baik dalam bidang perniagaan tetapi sering kerja berlebihan, dan dedikasi terhadap sesuatu komitmen
•Terlalu banyak kelabu akan menyebabkan rasa terasing dan kesunyian

Purple

Warna yang dikaitkan dengan kuasa, darjat, penghormatan,
kehebatan, penghargaan kendiri dan aspirasi kerohanian.
•Personaliti ungu sering berusaha untuk meningkatkan aspek kerohanian, emosi dan fikiran, rajin membaca, sentiasa berusaha untuk meningkatkan ilmu terutama tentang riwayat hidup orang lain.
•Mempunyai keinginan untuk menjadi individu yang unik dan lain daripada orang lain dan kerana terlalu inginkan kesempurnaan, mereka terdedah kepada kritik diri, terlalu mencari ketenangan dalaman dan kadang-kadang menjadi sangat fanatik, agak panas baran.
•Mereka baik sebagai rakan, tidak meminta balasan, kurang minat untuk meminta bantuan orang lain kerana menganggapnya tidak begitu penting dan orang lain mungkin tidak dapat membantu dengan baik.
•Sikap ini boleh menjadikan mereka kental (hard-done-by attitude) –individu yang mempunyai fungsi yang lebih tinggi tidak suka kepada mereka yang fungsinya kurang/rendah dan mempunyai keinginan untuk mempunyai kedudukan dan kuasa. 

Biru

 
Sering dikaitkan dengan individu pemikir, penyabar, tenang, romantik, teratur, praktikal, berstruktur, kesungguhan terhadap tugas yang diberi, (very task oriented), terlalu berhati-hati dan menunjukkan keyakinan dalam komunikasi.
•Individu ini kadang-kadang boleh menjadi konservatif, kurang mempercayai orang lain, terlalu kritikal terhadap diri sendiri dan juga orang lain.
•Boleh menggunakan warna biru sekiranya anda ingin mewujudkan suasana yang tenang, menghadiri mesyuarat penting di mana anda perlu mengeluarkan pendapat bagi pihak organisasi
•Penggemar biru adalah ‘caringindividuals’ dan mempunyai personaliti yang mantap, motivasi tinggi, ‘lives not by who they are but by what they do’, pemimpin yang baik, ‘friendly’
•Suasana biru boleh membantu konsentrasi fikiran tetapi terlalu banyak biru boleh menyebabkan individu merasa kesunyian, terpinggir, sugul.
•Dikatakan baik untuk kanak-kanak hiper-aktif


Hijau

Warna alam,sering dikaitkan dengan kesegaran,harmoni,kestabilan,ketenangan,bijak mengawal perasaan,keamanan,kekayaan,kesuburan,penyembuhan,kebolehan untuk bekerjasama.
•Individu yang berpersonaliti hijau dikatakan gemar membantu,menyembuhkan dan seolah-olah menjadi ibu kepada golongan yang memerlukan bantuan.
•Mereka adalah pendengar yang baik,suka membuat pemerhatian dan amanah kerana lebih suka menyimpan apa yang mereka sering fikirkan.
•Lebih sesuai menceburi bidang kerja sosial,perubatan,kaunselor,psikologis,psikiatris dan bidang sumber manusia kerana berupaya mengambil kira sesuatu dari pelbagai aspek dan menghormati semua lapisan status pekerjaan.
•Dilahirkan sebagai pendamai,suka menerima tetamu dan menyebabkan orang lain merasa selesa bersamanya.
•Warna hijau gelap dikaitakan dengan sifat cemburu,terlalumengambil berathal orang lain menjadikan orang selalu mengharap pertolongannya.

Kuning

Warna keceriaan seperti cahaya matahari.
•Boleh membangkitkan rasa gembira.
•Dikaitkan dengan daya pemikiran yang baik, optimistik, bijak berkomunikasi, tinggi daya intelek, keyakinan, suka kepada kebebasan, aktif, pandai memujuk, tidak mementingkan diri sendiri, boleh dipercayai, berfikiran terbuka.
•Personaliti kuningboleh menjadi ketua yang baik.Mereka membuat pertimbangan yang sebaik mungkin sebelum membuat keputusan.
•‘Very businessminded’dan selalu ingin dipandang sebagai orang yang berilmu.
•Dikatakan mempunyai lingkungan rakan yang kecil yang sama sifat dengan mereka tetapi tidak begitu bergantung pada orang lain kerana lebih yakin pada diri sendiri.
•Ingin selalu kelihatan kemas dan berketrampilantinggi.
•Kurang penyabar dan boleh menjadi terlalu emosional.
•Kajian saintifik mencadangkan warna ini tidak sesuai untuk bilikbayi kerana boleh menyebabkannya kuat menangis dan cepatmarah


Oren

Warna yang dikaitkan dengan kegembiraan, kreativiti, keyakinan, kesukanan, gemar kepada aktiviti sosial, alam kanak-kanak.
•Penggunaan warna oren dapat membantu mengurangkan perasaan rendah diri, kasihan pada diri sendiri, mengurangkan kedukaan dan sifat enggan memaafkan.
•Oren juga dapat membantu merangsang fikiran; meningkatkan minat dalam kehidupan; menguatkan semangat; daya tumpuan; keyakinan dan boleh menjadi membantu mengawal kemurungan.
•Personaliti ini boleh menjadi sahabat /pasangan yang baik / menarik, dan suka menolong.
•Elakkan berada dalam ruangan oren untuk berehat, ketika kerisauan atau kebimbangan


Merah
 
Merah merupakan warna yang kuat (powerful colour)
•Sering dikaitkan keutuhan, kekuatan, cita-cita, kuasa, kawalan, tenaga fizikal, asertif, kepimpinan, keinginan seks, stimulasi, kegembiraan, semangat seperti letupan gunung berapi.
•Mempunyai daya penggoda; ahli perniagaan yang menunjukkan kuasa , selalu memikirkan tentang keuntungan, inginkan perhatian; menunjukkan keyakinan, berusaha mencari jawapan kepada apa yang tidak difahami, ingin laksanakan sesuatu pekerjaan dengan cepat, berupaya menjadikan orang lain bertenaga dan kuat.
•Boleh menjadi ketua yang baik dan jika menjadi pengikut, membuat kerja yang diarahkan
•Tetapi ada kaitan dengan kemarahan –jika terlalu banyak merah boleh menyebabkan rasa tidak sabar, tidak selesa, mudah terganggu perasaan. Jangan pakai baju merah jika anda rasa kecewa dan akan bertemu dengan individu yang anda benci


 haaa,2 la die antara warne2 yg menjdi top 1o kot..diminati oleh insan seluruh alam..hee...ouhh,ye ade tambahan yer..warna nie perlambangan bagi perkahwinan yer..yeayyy...xde pn ckp yg wrne pink menunjukkan keghairahan..huk3...kalau warna kelabu plk org yg rajin,suke membantu & melancong..

oke then....i think dats all...tyme for me to sleep ...wif my dear hamster..okep..
gud nyte..have a nice sleep...next tyme i'll update my post more about womens..sorry guys..later,ill update about guys too..=)
 

Wednesday, March 23, 2011

i as a StUdEnt.. ♥

nothing much 2 say...menulis dikala waktu mencemburuiku..mencuri waktu yg sedia singkat..huk3..

ayat mcm sgt bz an..mcm mira plk yg g praktikum,sbe n etc..mmg xde..tapi
kami ade 3 research yg memerlukan kami ke sekolah..(skrg suda 2 sbb 1 tuka jd library research) kelas mcm bese..& paling seronok cuti yg kite owg amik...ikut maktab kene ganti...sampai ade subjek kene ganti 12 jam...(xpe..i da redha da..huuu..) kdg2 smp da buntu na bt mane 1 dulu...coz...sume na dlm waktu yg same +berturut2..







paling besh nye..bakal habis kan sem ini dalam mase kurang drpd sebulan...hoho..believe it or not?!

come take a look how we goin to finish in 3 weeks..(deduct this week)

-kuiz titas( esok)
-presentation 4 IGC & LIE
-kuiz LIE (next week)
-assignment H&P,PSYCHO,IGC (research,also next week)
-2 IGC kuiz ( maybe next 2 week)
-finishing the syllybus
-replace the credit hour (followed the uitm schedule)
-assignment LIE
-muet( repeat as we need to get band 4)
-final exam (20th april -8th may )

got it guys...??within this  3 week...after the final..we gonna have 1 month of holiday..definitely i'll going to spend the holiday at home.. ^_^

it such a hectic weeks that we gonna go through..haha..ape pn ,kiteowg da redha da...lalui je la dgn penuh kesabaran & kepatuhan...ta pe ...

sbb..

1 bulan cuti..bulan 6  6t masuk semula...n abis bulan 11..lps 2,cuti smp bulan 1..then exam,smbg cuti smp bulan 3..baru la msk uitm ..fuhhh..penin suda..
dga kate kami mgkin akan ade sbe after diz..dieowg tga kaji balik..btw,juz wait & see je la..kalau ade..oke..xde..oke jgk..(da xde perasaan) hu3...oke2...ape2 pn harus diterima..ade hikmahnya..have a great life ye kekawan...*_^






  
 

Sunday, March 20, 2011

sUnY! & Sep!...

sunyi je blok-blok d asrama nie..senyap jerk..mcm ta de org...(memang kekurangan org pn..hiss..) ayark..rase mcm borink pn ade,takot pn ade..mcm xde kwn pn ade..huk3...

ye la..tnggal kelas kami n ppismp sem 2 jerk...kalau na kire,blok b majoriti bdk batch kiteorg...so,dieowg da ghaib ouhh..g SBE punye psl..kesian kteowg...xde SBE..kalau x bole smbg cuti kat uma...(na cuti kat uma sbnrnye...hiks)

tapi disebalik nie sume ade la kebaikan & kelebihan nye..

-x yah na tggu turn kt toilet..
-x ramai org kat cafe
-ampaian pn byk ruang
-prebet mst available selalu an..
-bole bt mcm uma sndri da..(wakaka)
-xde assembly & tutorial.. ^_*

tapi still x seronok..sebab senyap sgt..na g toilet memalam takot tao...huk3..(alasan x munasarawak betul..huhhu)




tapi walaupun begitu..x mengapa..ini pengalaman kan..kan..
pada kwn2 yg berSBE & berPRAKTIKUM..

-selamat menjalani task anda..
-gud luck 
-have fun la yerp..
-wish u all d besh..

miss u all larhh..ta pe..sebaik ade fb...so,bole la kite saling berhubung lagi..yarkk..(ayat ta bole bla..) hehe..

   

Saturday, March 19, 2011

cik KeLam- KabUt...

cik kelam-kabut aka miss clumsy..haa,saye la 2..huk3..

kalut2..2,3 ari na balik mktb baru la na bt ape segala yg perlu..kamu teruk2..haha...xpe la..da style saye..na bt mcm mane an..syok sgt kot ddk uma...agagaga..
tapi kan...saye da berjaya siap kan asgnment sblum blk mktb..siap print ag tao..yeshh..
da 2,bole bt kuih ag mlm 2...miracle x??iye la..saye nie mls ouhhh,bab msk2 nie..
then,siap kemas brg mlm yg same jgk..ekeke..
tapi yg x bole bla 2..beli tket seari sblm balik...mujur ade tiket..kalau x melopong je la..
smp mktb je trus kemas brg...sekejap da siap..skjp ker??maghrib jgk la siap..

yg penting,skang nie da ready na tido..baju utk esk sume da ready...
so,it's tyme 2 say gudnyte..
^_^

* kalut na tido sbnrnye...*

Friday, March 18, 2011

buah-BUAHan tRop!CaNA & teMPatAN ^_^

guls & guys..today an ,mira na cerita psl buah-buahan..sedap kan mkn buah..manis die rase asli tao..cube kwn2 list an kelebihan memakan buahan..

-1st skali chanteq tao..warne warni..ade byk kaler..
-da la 2,sedap..ade rase manis,masam..
-x mengundang penyakit..betuuull...xde bahan pewarna..bahan tiruan dlm buah..
-murah..tanam sendiri pn bole..hehe..jimat..
-bole makan byk2..bole bt dessert jugak..

haa,kan2...byk an kelebihan die..korg suke makan buah ape eak??
mira suke buah mango,grapes,lychee,belimbing,buah mata kucing,pear,jambu..hurm ,byk an..tapi yg menjadi pilihan ati selalunya mango yg menang...hee~~

korg tao x ,buah-buahan yg beraneka warne nie kan bole mencerminkan personaliti seseorang..x caye...jum3 kite intai..

buahan citrus (eg:lemon,limau nipis,barli,oren)

> cenderung kepada warna cerah 
> gemarkan sesuatu yg mencabar
> teman gemar merujuk mslah kpd kamu
> sukar dinilai & dikenali oleh org luar
> peruntukan masa singkat utk diri
> gemar berehat & bersendiri utk tempoh seketika
> teman berasa senang & tenang meluangkan masa dengan kamu
> individu yg gemar bergembira & gunakan waktu terluang sebaik mgkin





buahan tropika(eg:pisang,betik,jambu,nenas)

> suka pengalaman & cabaran baru
> gemar cuba pelbagai jenis buah dgn pelbagai perisa sbyk yg bole.
> org sekeliling sering hadapi mslh dgn kamu kerana cara hidup yg aktif
> x suke sesuatu yg sakit an emosi
> kebiasaan psgn terdiri drpd individu yg tenang & menerima kamu seadanya
> gemar luangkan masa dgn individu yg akrab dgn kamu
> dianggap seorg yg mdh didekati & gemar berseronok
> kamu punya pendirian tersendiri
> x suke tunjuk an perasaan sedih pd org sekeliling
> suka mengambil berat

buahan ladang(eg:epal & pear)

>kuat pd diri sndiri & mampu menjadi tunjang kekuatan oleh individu yg berada di sekeliling kamu
>bijak bebaskan diri dri tekanan hidup & x mudah mengalah
> x pentingkan diri sndri
> x bergantung harapan kpd individu lain utk hidup
> dianggap sebagai berpengetahuan luas
> gemar cari ilmu & berusaha lakukan yg terbaik dlm kehidupan



keluarga tembikai (eg:tembikai,tembikai susu )   


>murah hati & gemar hulurkan bantuan bg yg memerlukan
> adil & bole dipercayai
> disenangi oleh org sekeliling
> romantik
> berhati2 dlm memilih tumbuhan yg ingin ditanam di tempat tnggal
> gigih atasi kekecewaan & kegagalan
> menepati waktu & janji ,amat pantang sekiranya berlaku kelewatan


keluarga kekacang ( eg:walnut,gajus,hazel..) 


> moody
> mood berubah tanpa sebab
> tegas adalah lambang keperibadian kamu
> jika kamu dipihak benar,kamu pasti berdegil dgn pendirian kamu
> org sekeliling juga akan sentiasa berhati2..kerana kedegilan kamu 
> kamu adalah org yg setia
> sanggup ketepikan kawan2 utk bersama dgn  kekasih 
> waktu yg lama diperlukan utk mengenali kamu
> seorang yg berpendirian


buahan ceri (eg: beri,strawberi)


> gemar parti & berseronok
>suka gembirakan org lain
>mudah dpt teman baru kerana peramah
>kamu berusaha jd an sesiapa teman mahupun dgn cara yg pelik
> personaliti sukar dinilai kerana wujudnya pelbagai personaliti dlm diri 
> seorang yg unik & miliki keistimewaan tersendiri


keluarga labu (eg:kundur)


> berpandangan jao
> bagi kamu wujudnya sesuatu yg lebih dari dilihat dari mata manusia    
> sering berperasaan curiga
> persoalan yg kamu huraikan menjadi kejutan kpd rakan2
> teman2 bergantung kpd kamu
> tekanan menduka citakan tetapi semangat akan pulih utk hadapi cabaran mendatang
> cenderung kpd warna pelbagai
> bersopan santun & miliki hati yg lembut



haaa,2 la die...haa,korg bole la tgk yerp...korg kategori mane 1..
kalau btl oke la..kalau x,juz ignore yer.. :)  

Thursday, March 17, 2011

mA!n mAsAk-MaSaK..yEaY!! ^__*

hye sumer!! (nada riang) ceyhh,mesti ade ape2 nie an..ye x???

eyhhh,maner ade...kiter kan kene mula an ari kiter dgn penuh keriangan..supaya kita gumbira..n,n..org sekeliling pn happy..kan..betul x??betulll..(jawab sndri..ape kes..)

okehh,arinie..mira ade beberapa perancangan..jum kite senarai kan mereka..

1) na kua amik ic,beli tiket n bank in duit (shopin lagi la 2..heee..)
2)na buat kuih buah rotan n kuih ros..(yummy)
3)bt asgnment n survey form (kene bt research tao.)
4)kemas2 barang n etc..

oke..rase2 nye mcm da xjadi da na kua nie..so,kite bt kuih je la...tapi...tapi...na bank in duit n beli tiket...tamao ddk belakang n double seat..x syok la..

okehhh,kene nek bus NICE la nie gamaknye...x ramai org..bole conquer...hik3..(teruk betul larh minah nie..tamak!!)

oke..sat g kite buat kuih yerk...erm,korg tao x mcm mane na bt kuih buah rotan 2..ma favourite 2..hek3..sedap tao...kalau kt ostel,ari2 beli n makan dlm kelas...hahah..bese la..org suke makan..evertyme pn mao kunyah,,bile na kurus..jwb2...

oke...kalau x tao...mira na share resepi..na ta???na la...

nie die...jeng...jeng...jeng....tara...


Bahan-bahan:

4 sudu besar gula
1 bungkus tepung pulut
5 biji telur
½ biji santan kelapa
Sedikit bijan
Minyak masak untuk menggoreng

Cara penyediaan:

Tepung digaul dengan telur.
Masukkan santan dan uli hingga sebati.
Apabila sudah sederhana lembut, bulat-bulatkan sebesar guli.
Golek-golek atas bijan.
Goreng hingga kekuningan. 
haaa,ade tips tambahan tao utk korg ..
p/s: Uli dengan tangan akan membuatkan bijan akan melekat dan apabila mengoreng , pastikan minyak banyak dan jgn terlalu kacau, kerana bijan akan keluar..
yummy...sedapnye.. 
haaa,senang kan...senang je...campak jerk dalam kuali 2..erk..campak??hahahha...x pe..asal makan sedap tao...selamat mencuba kawan2... ^_^

Tuesday, March 15, 2011

u'll neva b forgotten dear..really..

arinie i felt really damn sad..da x bole tahan da..really...ouhh..

today due dalam 1..nope..mayb 3 in 1..
wanna know wat..here u go---->>


>wafeeqa my dear hamster sakit..
( i did bring her to the best veterinar in kuantan.doc suntik ubt.yes she did show some improvement.smp kt uma makin teruk..)

>wafeeqa gone already
(sedey sgt..i can't even control my tears.yet i wrote this entry while crying.i luv her damn much.)

>baba also x bg kate semangat
(he did said this "bia je la hamster 2 na mati ke ape.." mira da anggap hamster 2 mcm my kids..cube kalau org kehilangan anak,haa..mcm mane..mcm 2 keadaan saye..)


even mira ade 4 ekor hamster..mira syg sume..syg giler2..even perkataan n nada tinggi,kasar x pernah ckp kt dieowg..n surely,mira will miss her..

compared to zaera ,wafeeqa ag aktif..suke sgt die men roda 2..even mcm kaki die da terkeluar..suke tgk gelagat die..comeyl je..

n now ,she's gone..mesti rindu wafeeqa nanti..rindu sgt2..
x na cari pengganti die..coz,she's the only dat i want...no other..org yg ade pets surely will understand..

~i will always love u wafeeqa + miss u damn much~ 
♥♥

Monday, March 14, 2011

sEgmEn s0aL jWb wif b3n aShaAr! :)

hurm,jom kite usha soalan die..mudah ker senang?susah ke payah ?ke medium jer?? so,mari lihat2..(gaye sheila rusli..hee)

as i am a gul..so,these are ma questions..taraaa...



  1. LELAKI pilihan anda ?
    erm,lelaki pihan..hu3..kalau bole,saye na :
    • tinggi
    • cerah
    • bidang/sasa
    • matured
    • penyabar
    • berkerjaya
    • suke kan kanak/budak/baby
    • caring
    • loving
    • stylish (memandangkan saye tidak..ho3)
    • cerah /sedap mata memandang
    • rajin
    • hygenic
    • ringan tulang /rajin
    haaa,amik naa..byk betul...iskh..

  2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ? 
    lelaki seksi...urm...ssh jgk na jwb nie..for me,seksi nie bkn sekadar fizikal tapi penuturan die pn kdg2 bole jd seksi jgk..kan3..kalau dari fizikal,mgkin lelaki yg suke g gim,bersukan bole jd seksi..sebab bidang ouhh bdn dieowg..huk3.. 
    klu dari penuturan ,mesti yg ckp beralas,bersopan,romantik..eyh,ye ea..mayb.. :D 
  3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?  
    oke..mgkin bole la na ckp mcm 2...sebab mcm kite la...kalau na sesuatu,tyme x dpt lagi..gigih cube dpt an..tapi ble da dpt besenye kite bt dunno je an..btl x2??
    kalau tyme bercinta x kot..kalau da kawin ye kot..sbb mostly mcm 2..iye la..sebab da dpt..kiter yg punye ..ye x???huuu..juz my opinion.. 
  4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?  
    sape sanggup berkongsi...even,kalau brg yg kite syg pn..kite x kongsi an..syg pny pasal...
    nie an plk husband..da la sowg je husband..kalau ramai 2,x pe jgk..oooppss..ho3.. no,i mean..he is the only one tmpt bergantung after family..bile da kawin,isteri ---->suami--->>org tua. 
    kalau die kawin len,6t kene tido sorg2...mesti selalu xd..plus,i nie tamak..hek3.. :P 
  5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?  
    1st ,ask him..wheter it is true or not..na tao dari mulut die sndri jgk..bia die ngaku.. 
    2nd,ask him "why?" 
    3rd,discuss n decide..
    but the most important thing,relationship antara kami harus diputus an.. 
    by hook or by crook.n x akan contact die ag..everthin will be deleted immediately. :( 
  6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?  
    solan nie..hurm..actually both..whether guy or gul,i think same je. 
    tapi mostly lelaki...i'm not bias but gul nie jenis yg berkomitmen..kalu da in relationship,gigih pertahan an relationship..jage bf mcm jage laki da haa.. 
    but not me..saye x gigih pertahan kan hubungan..kalau da org curang..break up is the last solution.. 
  7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??
    setia??haha..sesiapa pun mampu untuk setia..namun hakikatnye sama ade salah satu pihak yg berpaling ...it depends on people coz utk setia kepercayaan yg tinggi perlu ade..
    kalau x,mule la cari yg len..hu2..mcm ,ade 1 kes nie..guy nie tetibe senyap..sebulan haa,die x contact gul nie..penat la gul nie contact,tggu..tapi xde respon..last2,ade berita sampai..dat guy da ade gul len...yg lebey dkt nan die..n fine!u go ur way,i'm my way.. 
  8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ? 
    erm,sgt2...kdg2 kalau die ckp nan yg xberkaitan mst da cemburu..tapi mst tao situasi dulu..x bole kalau die spend time more dgn 'strangers'. pendek kata sgt mudah jeles,jeles nan hamster pn bole jd,nan org yg chanteq n cute..na jd mcm dieowg gak..jeles nan org yg pandai..na pandai jgk..huk3..mcm2 larhh.. 


--->>haaa,dats are ma answers 4 dats question..but remember,they are based on my opinion oke dear.. ^__^

jom la join jwb solan nie..hehehe..kalau na join tekan banner yerp..


jom la join..bole click sini yer.. :)